Jubilee Park, Canary Wharf, London

Water feature with fountains, surrounded by shrubs and trees
project profile data
Area: Approx. 10,000 m²
Construction year: 2001/2002
Architects: BDP, London
Landscape Architects: Wirtz International and Barry Chin Associates
General contractor: Canary Wharf Contracts
Contractors: Waterproofing: Performance & Deck Roofing
Green Area: Willerby Landscapes
Technical advice: Alumasc Exterior Building Products Ltd
Project report

Jubilee Park is a haven of peace, a green lung within the dense urban centre of Canary Wharf. This large park was built within the London docklands above an underground station, a shopping mall and a public car park. Its curvilinear design provides a positive contrast to both the scale and the straightness of the surrounding buildings. With its central meandering water feature, its 22 fountains and pools, the park is a pleasant setting for occasional art exhibitions. It was established on time for the Golden Jubilee celebration of Queen Elisabeth II and was named after that anniversary.

  • Entrance to the underground station
    The park is situated on the roof of the underground station, a shopping mall and a public car park.
  • Park with lawn, bushes and tall trees
    The park provides a place of tranquillity with trees, lawns and water features.
  • Bronze sculpture on the lawn and people relaxing in the park
    The Park also hosts outdoor exhibitions and events.
  • Channel-like water feature with small fountains
    Serpentine stone basins with fountains are the main feature in the park.