WGV Insurance, Stuttgart

Courtyard with small trees, benches and walkways
project profile data
Area: Courtyard: 1,650 m²
Roof: 2,000 m²
Construction year: 2008
Architect/Design: Kunder³ Landscape architecture, Stuttgart
Contractor: Courtyards: Uecker + Pfaff GmbH
Roof areas: Garten Moser, GmbH & Co. KG
System build-up: with with Stabilodrain® SD 30, Elastodrain® EL 202, Elefeet®, Floraset® FS 50 and EcoSedum
Project report

In 2008 the new building of the WGV Insurance has been opened in Stuttgart. Since then customers and employees of the WGV have enjoyed the beautiful courtyards which contribute to a good working environment. The approx. 1.1 m high, built-in planters have been provided with an automatic irrigation system with the irrigation pipes installed below the elevated concrete slabs. The four courtyards have been planted with a total of 58 small crowned trees. In addition, several extensive green roof areas of approx. 2,000 m² total were installed to improve the Stuttgart climate.

  • White flowering tulips in front of offices
    Employees enjoy views of the courtyards from their offices.
  • Courtyard with planters and small trees
    The four courtyards have been planted with a total of 58 small crowned trees.